Kasteel Borghof

Historiek

Kasteel Borghof heeft een rijke geschiedenis.

Wie werkt er?

Kasteel Borghof met haar B&B en privé-wellness is tevens de thuisbasis van architectenbureau De Gregorio & Partners.

De gebouwen

De gebouwen werden grondig gerenoveerd, met behoud van de oude ziel die er doorheen waarde. De buitenmuren werden aan de binnenkant van een extra muur voorzien, zodat de patine van de buitenmuren niet verloren ging. Daarenboven konden de buitenmuren alzo perfect geïsoleerd worden. Hierdoor werd het geheel extra duurzaam. Voor de binnenrenovatie werd veel met herbruikte materialen gewerkt en met technieken die bij de oude constructie passen.

Het park

Het park vindt zijn roots ergens midden de negentiende eeuw.
Toen De Gregorio het kasteeldomein kocht lag het park er verwaarloosd bij. Maar je voelde dat daaronder een echte Haspengouwse ziel sluimerde. En die ziel wilde De Gregorio kost wat kost in ere herstellen.

De vijver

De boomgaard

De hoogstamboomgaard plooit zich L-vormig rond het kasteel. Al direct na de aankoop van het kasteeldomein merkten we dat de oude fruitbomen het erg moeilijk hadden. Bij elke storm ging er wel eentje tegen de grond. Samen met de Boomgaardenstichting hebben we dan beslist om tussen het bestaande raster een nieuw raster uit te tekenen, met een nieuwe mix van fruit.

In de omgeving

Kasteel Borghof ligt in Piringen, een van de 17 kerkdorpen van Tongeren, de oudste stad van België.
Piringen ligt richting St.-Truiden, maar op een steenworp ligt het mooie Borgloon. Vanuit het kasteel vind je binnen een straal van 20 km St.-Truiden, Bilzen, Hasselt, Maastricht en Luik. En Aken is maar een ietsje verder.